• 1
  • 2
  • 3
Prev Next

В памет на първия Президент на Международния Център „Рьорих“ Генадий Михайлович Печников

В памет на първия Президент на Международния Център „Рьорих“ Генадий Михайлович Печников

На 27 април 2018 година завърши своя земен път първият Президент на Международния Център "Рьорих" Генадий Михайлович Печников. Публикуваме текста в памет на Г.М. Печников от колектива на Международния Център...

Изложба „Пактът Рьорих. История и съвременност“ в Силистра

Изложба „Пактът Рьорих. История и съвременност“ в Силистра

В Силистре, в древнем болгарском городе на Дунае, 5 апреля 2017 года открылась выставка Международного Центра Рерихов «Пакт Рериха. История и современность». Выставка представлена в Художественной галерее Силистры (с 5...

Открито обръщение от участниците в извънредното общо събрание на Международния Център "Рьорих“

Открито обръщение от участниците в извънредното общо събрание на Международния Център "Рьорих“

Открито обръщение от участниците в извънредното общо събрание на Международната неправителствена организация „Международен Център Рьорих“ към Президента на Руската Федерация (РФ), Правителството на РФ, ръководството на Федералното събрание на РФ,...

СЕМЕЙСТВО РЬОРИХ

Рьорих. Имената им са вписани със златни букви в летописа на световната и руската култура. Николай Константинович, Елена Ивановна и техните синове – Юрий Николаевич и Святослав Николаевич.

Всеки от тях е оставил своя неповторима диря в културното пространство на планетата. Необикновената хармония на това велико семейство, представляващо духовно и творческо Единство, в което всеки е незаменим, уникален и изключително надарен, поразява и буди възхищение.

В кратките биографии, които ви представяме на този сайт, са очертани само контурите на техния живот. Живот стремителен, безстрашен, героичен, изживян с непоколебима преданост на идеалите на Общото Благо, изпълнен със самоотвержен труд в името на духовната и културна еволюция на човечеството.

Обществено-културната дейност на семейство Рьорих по своите мащаби е планетарна.

Да подходим с обичайните критерии към оценката на техния жизнен и творчески път би означавало да не разберем същността на направеното от тези изключителни представители на Културата.

Техните мисли, дела и стремежи значително са изпреварили съзнанието на съвременните хора. С времето човечеството във все по-голяма степен ще осъзнава значението на безпримерния творчески Подвиг на това семейство.

Държавата на Рьорих, Държавата на Красотата и Знанието още дълго ще бъде нравствената висота, към която хората ще се стремят в търсене на вечната Истина.