• 1
  • 2
  • 3
Prev Next

В памет на първия Президент на Международния Център „Рьорих“ Генадий Михайлович Печников

В памет на първия Президент на Международния Център „Рьорих“ Генадий Михайлович Печников

На 27 април 2018 година завърши своя земен път първият Президент на Международния Център "Рьорих" Генадий Михайлович Печников. Публикуваме текста в памет на Г.М. Печников от колектива на Международния Център...

Изложба „Пактът Рьорих. История и съвременност“ в Силистра

Изложба „Пактът Рьорих. История и съвременност“ в Силистра

В Силистре, в древнем болгарском городе на Дунае, 5 апреля 2017 года открылась выставка Международного Центра Рерихов «Пакт Рериха. История и современность». Выставка представлена в Художественной галерее Силистры (с 5...

Открито обръщение от участниците в извънредното общо събрание на Международния Център "Рьорих“

Открито обръщение от участниците в извънредното общо събрание на Международния Център "Рьорих“

Открито обръщение от участниците в извънредното общо събрание на Международната неправителствена организация „Международен Център Рьорих“ към Президента на Руската Федерация (РФ), Правителството на РФ, ръководството на Федералното събрание на РФ,...

Петиция: Не допускайте разрушаването на обществения Музей "Н.К. Рьорих"!

1 MCR small

Петиция "Не допускайте разрушаването на Музея Рьорих"! (от сайта на МЦР)

На сайта https://www.change.org/ru по инициатива на общественността се осъществява събиране на подписи под Откритото писмо на деятели на културата, науката и обществени дейци към Президента на Руската Федерация В. В. Путин в защита на обществения Музей "Н. К. Рьорих" на Международния Център "Рьорих".

Международният Център "Рьорих" изразява благодарност за проявената солидарност и на свой ред призовава всички, на които им е скъп общественият Музей и наследството на семейство Рьорих да се подпишат под документа, да го изпратят на свои приятели и познати.

Международният Център "Рьорих" започва събиране на подписи под Откритото писмо в защита на Музея "Н. К. Рьорих". Вие можете също така да свалите от сайта на МЦР и разпечатате писмото и да ни изпратите негово сканирано копие (на ел.адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ) или оригинала (на пощенски адрес: Международный Центр Рерихов, Малый Знаменский переулок д. 3/5, Москва 119019, Россия).

Нашата цел е да съберем 100 000 подписи и да изпратим документа в администрацията на Президента на Руската Федерация в навечерието на официалното откриване на Годината на Културата в Русия (2014).

Със съвместни усилия ще съхраним Музея "Н. К. Рьорих" и наследството на семейство Рьорих за културата на Русия и целия свят!