• 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Открито обръщение от участниците в извънредното общо събрание на Международния Център "Рьорих“

Открито обръщение от участниците в извънредното общо събрание на Международния Център "Рьорих“

Открито обръщение от участниците в извънредното общо събрание на Международната неправителствена организация „Международен Център Рьорих“ към Президента на Руската Федерация (РФ), Правителството на РФ, ръководството на Федералното събрание на РФ,...

Изложбата „Пактът Рьорих. История и съвременност“ в Хасково

Изложбата „Пактът Рьорих. История и съвременност“ в Хасково

На 20 октомври 2015 година в Хасково бе открита изложбата „Пактът Рьорих. История и съвременност“, посветена на 80-годишнината на Пакта Рьорих и 70-годишнината на ЮНЕСКО. Експозицията на Международния Център „Рьорих“...

Конференцията "80 години Пакт Рьорих" в МЦР бе проведена под патронажа на ЮНЕСКО

Конференцията "80 години Пакт Рьорих" в МЦР бе проведена под патронажа на ЮНЕСКО

В обществения Музей "Н. К. Рьорих" на Международния Център "Рьорих", под патронажа на ЮНЕСКО, от 8 до 11 октомври 2015 година се състоя Международната научно-обществена конференция "80 години Пакт Рьорих"....

Петиция: Не допускайте разрушаването на обществения Музей "Н.К. Рьорих"!

1 MCR small

Петиция "Не допускайте разрушаването на Музея Рьорих"! (от сайта на МЦР)

На сайта https://www.change.org/ru по инициатива на общественността се осъществява събиране на подписи под Откритото писмо на деятели на културата, науката и обществени дейци към Президента на Руската Федерация В. В. Путин в защита на обществения Музей "Н. К. Рьорих" на Международния Център "Рьорих".

Международният Център "Рьорих" изразява благодарност за проявената солидарност и на свой ред призовава всички, на които им е скъп общественият Музей и наследството на семейство Рьорих да се подпишат под документа, да го изпратят на свои приятели и познати.

Международният Център "Рьорих" започва събиране на подписи под Откритото писмо в защита на Музея "Н. К. Рьорих". Вие можете също така да свалите от сайта на МЦР и разпечатате писмото и да ни изпратите негово сканирано копие (на ел.адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ) или оригинала (на пощенски адрес: Международный Центр Рерихов, Малый Знаменский переулок д. 3/5, Москва 119019, Россия).

Нашата цел е да съберем 100 000 подписи и да изпратим документа в администрацията на Президента на Руската Федерация в навечерието на официалното откриване на Годината на Културата в Русия (2014).

Със съвместни усилия ще съхраним Музея "Н. К. Рьорих" и наследството на семейство Рьорих за културата на Русия и целия свят!